Tuesday, November 23, 2010

Prostitutes and female crime

There seems to be a flood of sex crime coming out of Romania which is - lest we forget - the number one exporter of prostitutes to Western Europe. If we are to believe the latest news, Romania is also the number one exporter of Gypsies. Coincidence?

Yet female crime seems to be increasing throughout the entire society, as a cursory look seems to reveal only such cases (except that in most of these the perpetrator abuses others):

minor age, major prostitution

  1. 16 y.o. girl who weighs only 13 kg dies in hospital
    • Fata, în vârstă de 16 ani, provenind dintr-o familie din comuna Bereşti Bistriţa, judeţul Bacău, a ajuns în stare foarte gravă la Spitalul de Pediatrie din Bacău, la începutul lunii noiembrie. Medicii de la Spitalul de Pediatrie i-au pus diagnosticul de "casexie, tetrapareză spastică, retard neuromotor sever şi escare fesiere".
    • De asemenea, pe numele mamei fetei de 16 ani a fost întocmit dosar penal pentru rele tratamente aplicate minorului. Femeia a mai fost cercetată pentru aceleaşi acuze şi în 2006, declara, în urmă cu două săptămâni, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bacău, Valerica Manole.
    • Source: http://goo.gl/UEAJy
  2. A 41 y.o. woman forced her 14 y.o. daughter to have sex with over 100 men while Police “documented” over a year
    • Prim-procurorul Parchetului Tribunalului Constanţa, Adina Florea, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că la sfârşitul săptămânii trecute a fost organizat un flagrant, femeia fiind prinsă în timp ce oferea serviciile sexuale ale fetei sale, în vârstă de 14 ani, pretinzând în schimb suma de 100 de lei. Anchetatorii au avut informaţii încă de acum un an, iar de atunci monitorizează acest caz. Ei au stabilit că fata a întreţinut până în prezent relaţii sexuale cu 65 de bărbaţi din Năvodari şi cu 45 de bărbaţi din Constanţa. Adina Florea a mai spus că fetei îi erau aduşi clienţi de către mama sa, de concubinul acesteia şi chiar de bunica fetei, în vârstă de 65 de ani, care practica la rândul său prostituţia. "Clienţii erau procuraţi prin concubin, prin mamă, prin bunică. Din cercetări am aflat că după ce mama şi bunica întreţineau relaţii sexuale cu diverşi clienţi, bărbatul o oferea clienţilor şi pe fată", a declarat Adina Florea.
    • Source: http://goo.gl/c7aGv
  3. Two Cluj pimps 33, 38, were arrested for recruting 4 prostitutes, 2 minors
    • "Politistii au stabilit ca, in perioada iulie-septembrie 2010, suspectii E. Gyula, de 38 ani, si F. Gabriel Ioan, de 33 ani, ambii din municipiul Dej le-au racolat pe C. Silvia, de 29 ani, pe G. Anca, de 24 ani, precum si doua minore de 16 ani, in vederea practicarii prostitutiei, iar ulterior au intermediat intalniri intre acestea si persoane de sex masculin intr-un apartament inchiriat in acest scop, obtinand in mod ilicit bunuri si valori de peste 25.000 euro", se arata intr-un comunicat al Inspectoratului Judetean de Politie Cluj.
    • Source: http://goo.gl/5uB8E
  4. Bacau woman caught while abandoning her 1 y.o. girl in the bushes
    • Purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului (DGASPC) Bacău, Alina Iftode, a declarat că femeia îşi abandonase fetiţa de un an în nişte tufişuri din zona gării din municipiu. Scena a fost văzută de un trecător, care a sunat imediat la Poliţie. "Cazul micuţei, în vârstă de numai un an, a fost sesizat DGASPC de către Secţia 2 Poliţie, care, la rândul său, a fost sesizată de un trecător care a văzut cum mama fetiţei o abandonase în nişte tufişuri. Nu am reuşit să aflăm mai nimic de la mama fetei. Era în stare avansată de ebrietate. Când ne-a văzut nu a vrut să ne dea copilul aşa că până se trezeşte le-am dus pe amândouă în centrul maternal. Cineva trebuia sa aibă grijă de micuţă", a spus Iftode.

    • Source: http://goo.gl/KTJKI

  5. 15 y.o. dies in Constanta due to a botched abortion

    • Purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, dr. Florian Stoian, a declarat că din fişa medicală a adolescentei reiese că aceasta s-a prezentat la spital luni la orele prânzului, cu un avort incomplet şi cu pierderi masive de sânge. Seara, în jurul orei 23.00, fata a fost chiuretată, medicul ginecolog constatând că fătul este mort. În urma chiuretajului fata a fost internată la secţia de terapie intensivă. Patru ore mai târziu, adolescenta a murit în urma unui stop cardio-respirator, iar rezultatele preliminare ale autopsiei arată că fata a decedat din cauza unui şoc hemoragic şi a unei rupturi uterine. Potrivit dr. Florian Stoian, conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa a decis încheierea raporturilor de muncă cu doctorul ginecolog Riad Hani, cel care a operat-o pe minora de 15 ani, iar conducerea instituţiei a început o anchetă internă. De asemenea, s-au făcut sesizări şi la comisiile de malpraxis din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Constanţa şi Colegiului Medicilor.

    • "Nu avem niciun element care să arate că adolescenta ar fi încercat să-şi provoace un avort. Probabil că sarcina i se oprise din evoluţie din cauze medicale. Urmează să completăm necropsia cu examenul histopatologic, dar în acest moment aceasta este concluzia, că decesul a survenit unei rupturi uterine, urmate de un şoc hemoragic", a declarat, joi, şeful Serviciului Judeţean de Medicină Legală Constanţa, Marius Popa.

    • Poliţiştii constănţeni au început şi ei o anchetă în acest caz, cu atât mai mult cu cât avorturile nu sunt permise la sarcini care depăşesc 12 săptămâni, iar adolescenta avea o sarcină de 14 săptămâni.

    • "Deoarece rezultatele preliminare ale necropsiei indică faptul că moartea minorei a fost una violentă, cercetările în acest caz se fac pentru ucidere din culpă. Ancheta va mai dura însă pentru că întreaga documentaţie va fi analizată de Colegiul Medicilor şi aşteptăm şi rezultatele finale de la Institutul Naţional de Medicină Legală Mina Minovici, şi abia atunci vom face încadrearea faptei", a declarat inspectorul Radu Croitoru.

    • Adolescenta, care este de religie musulmană, a fost îngropată la câteva ore după constatarea decesului.

    • Source: http://goo.gl/VWcTf

  6. Obstetrics MD accused of negligence & malpractice for perforating the uterus and intestine of patient

    • La sfârşitul lunii decembrie 2007, o femeia din localitatea Bosia a venit la maternitatea ieşeană să consulte un specialist. Medicul primar Mariana Butnaru a diagnosticat-o cu sarcină în luna a doua, avort în evoluţie şi hemoragie, motiv pentru care pacienta a solicitat efectuarea unui chiuretaj. După intervenţie, deşi se simţea rău, femeia a fost lăsată să plece acasă după câteva ore.

      A doua zi, femeia a fost internată la Spitalul Universitar "Sfântul Spiridon" din Iaşi, unde a fost operată în regim de urgenţă. În timpul intervenţiei, chirurgii au observat că medicul obstetrician îi perforase uterul şi intestinul gros.

      Obstetriciana Mariana Butnaru este cercetată în continuare şi pentru comiterea infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

    • Source: http://goo.gl/0yAhX
  7. Johns filmed by underage (15, 16) prostitutes then blackmailed

    • "Vreti sa nu ajunga inregistrarile pe internet, dati-ne bani", le-au tot transmis fetele, sfatuite de proxenet. Fiecare dintre victime a platit intre 4.000 si 7.000 de euro, numai sa scape de amenintari. Insa cand au vazut ca nu scapa, si-au spus povestile la sectie.  Cel care conducea intreaga operatiune este un tanar de 32 de ani din Dej. El se folosea de doua copile care ademeneau barbatii cu bani in camere de hotel.

    • Source: http://goo.gl/Vw8sY

  8. High-end prostitiution in Bucharest downtown, Romana Sq

    • Un bărbat şi o femeie au ajuns astăzi după gratii, fiind acuzaţi că, sub paravanul unui club de noapte din Piaţa Romană, din Capitală, coordonau o amplă reţea de prostituţie de lux destinată numai turiştilor străini. Anchetatorii au arestat şi zece prostituate, dar acestea pot scăpa dacă depun mărturie împotriva "peştilor". Oamenii legii au mai descoperit în incinta barului bani, un pistol, dar şi câteva sute de grame de praf alb, despre care au bănuiala că ar fi droguri.

    • Source: http://goo.gl/E5Kjy

  9. 150 Romanian prostitutes worked for a couple arrested in Strasbourg

    • Cuplul de proxeneţi, un luxemburghez de 57 de ani şi iubita sa din Germania, a fost reţinut la 17 octombrie, la Strasbourg, la capătul unei anchete ce a durat mai bine de un an. Parchetul din Nancy i-a acuzat de trafic de fiinţe umane, proxenetism agravant şi asociere în vederea comiterii de infracţiuni şi a decis arestarea lor.

      Reţeaua a fost reperată graţie unei monitorizări a internetului efectuată de poliţiştii din Strasbourg. "S-a constatat că mai multe site-uri propuneau 'escort girls' (însoţitoare - n.r). Întâlnirile erau stabilite la telefon, întotdeauna era acelaşi număr, ceea ce ne-a atras atenţia", a explicat comisarul principal Éric Pérignon, director interregional adjunct al Poliţiei din Strasbourg.

      Este vorba despre trei site-uri, care publicau zeci de anunţuri şi fotografii ale unor tinere, toate originare din România. Numărul de telefon, acelaşi, era localizat în Germania. În felul acesta, anchetatorii au ajuns până la cuplul de proxeneţi.

      Cei doi locuiau în Germania, la nord-est de Karlsruhe. Femeia recepţiona apelurile clienţilor şi le stabilea întâlnirile. Acestea aveau loc în garsoniere închiriate de cuplu, mai întâi în Germania, dar şi la Nancy şi Strasbourg, apoi în mai multe mari oraşe din Franţa. Bărbatul avea ca sarcină să ducă fetele la locul de întâlnire. El ar fi fost, de asemenea, în relaţie cu reţele din România.

      În total, aproape 150 de românce au făcut parte din această reţea. Cuplul de proxeneţi recupera 50% din sumele plătite prostituatelor - în jur de 150 de euro pe prestaţie. Mica afacere aducea astfel în jur de 15.000 până la 30.000 de euro pe lună. Traficul ar fi început, potrivit anchetatorilor, în 2008.

      Cuplul a fost reţinut la Strasbourg, în momentul în care aducea una dintre "escort girls".

    • Source: http://goo.gl/T8WlH

  10. Tenerife: 2 Romanian women, 21 & 22, arrested with 4 kg of cocaine in their suitcases

    • Mai multe pachete suspecte care conţineau un praf alb au fost descoperite pe fundul bagajelor. În urma primelor analize, agenţii vamali au constatat că femeile voiau, de fapt, să introducă pe piaţa drogurilor din insulă 4.057 de grame de cocaină.

    • Source: http://goo.gl/PfYXu

  11. Six Romanians pimps arrested in Montesilvano, Italy

    • cu varste intre intre 18 si 31 de ani, au fost arestati in timpul unei reglari de conturi dintre doua bande de proxeneti, care a avut loc in noaptea de joi spre vineri, conform PrimaDaNoi.it.

    • Source: http://goo.gl/T5wh3 http://goo.gl/5H5Vl 

  12. Pimps arrested after trying to sell 19 y.o. virginity on the Internet for 30000 euro

    • Proxenetii au pus un anunt pe Internet, potrivit caruia castitatea romancei va fi certificata de un medic. Totodata, au postat fotografii in care fata de 19 ani, imbracata sumar, era surprinsa in pozitii provocatoare. Romanca fusese adusa din Romania cu promisiunea unui loc de munca la Milano. Odata ajunsa in Italia, a fost dusa intr-un apartament din Golasecc, in apropierea granitei cu Elvetia, unde i s-a spus ca trebuie sa se prostitueze pentru a-si putea plati drumul.

    • Source: http://goo.gl/ngxjs

  13. Pimps arrested, then freed; clients include Member of Parliament (PSD) Robert Negoita

    • Ion Tămârjan şi Relu Costan sunt acuzaţi de recrutarea a zeci de fete pentru prostituţie. În dosar apare şi numele pesedistului Robert Negoiţă, cel care ar fi beneficiat de serviciile sexuale ale unor fete. Curtea de Apel Bucureşti a decis eliberarea din arest a lui Ion Valeriu Tămârjan şi Relu Cornel Costan, acuzaţi de recrutarea a zeci de fete pe care le-au plasat ca prostituate de lux, sub paravanul unor agenţii de fotomodele, de serviciile lor beneficiind o serie de persoane publice.

    • Tinerele adunate din toată ţara, unele dintre ele chiar minore, îi erau aduse chiar în camera de hotel, sub paravanul unei agenţii de modelling. Două dintre tinerele mai ambiţioase au reuşit chiar să obţină şi sprijin pentru a intra în politică. Pe Raluca Plaştin, fosta Miss Academy 2008, care a fost şi iubita milionarului din Top 300 Capital, a dus-o şi în vizită în Parlament, unde a prezentat- o ca viitoarea lui consilieră.

    • „Am întreţinut acte sexuale cu Negoiţă Robert Sorin de mai multe ori în anul 2007, după ce ne cunoscusem la hotel şi ţinusem legătura telefonic. Am întreţinut actele sexuale atât la el acasă cît şi la hotel. Întâlnirile nu au fost intermediate nici de Costan  (Relu, n.red, inculpat în dosarul prostituatelor de lux) şi nici de Tera. Am primit bani de la Robert de mai multe ori, nu numai atunci când am întreţinut acte sexuale", a mai povestit Ioana Simona Dăncuş (22 de ani), membru PSD din 2009. Aceasta a adăugat că a făcut sex cu Nicu Bănicioiu o dată, la o şcoală de vară a TSD, şi că i-au fost făcute avansuri de doi realizatori de la TVR - Ştefan Şerbănescu şi Răzvan Nicolescu - ultimul în prezent director general al TVR 2.

    • Source: http://goo.gl/kivXz http://goo.gl/fdz4q http://goo.gl/EJ1V5

  14. Hunedoara: 80 pimp network – arrested

    • Persoanele acuzate că au făcut parte dintr-un grup de crimă organizată, ce se ocupa cu proxenetism, prostituţie şi trafic de carne vie, peste 80 la număr, din care o parte sunt arestate preventiv în Penitenciarul Aiud, din judeţul Alba, vor fi înfăţişate astăzi dimineaţă, din nou, instanţei de la Tribunalul Hunedoara. La termenul anterior al procesului, din 4 noiembrie, instanţa a decis punerea în libertate a două dintre persoanele arestate preventiv în acest dosar, acestea fiind, în schimb, obligate să nu părăsească localitatea. Gruparea a fost destructurată la mijlocul lunii ianuarie a acestui an, în urma unei operaţiuni organizată de ofiţerii de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate (BCCO) Alba -Iulia, în colaborare cu alte instituţii. Potrivit anchetatorilor, gruparea infracţională a acţionat atât în România (de-a lungul DN 7), cât şi în Italia, Germania, Spania şi în Franţa. Proxeneţii racolau tinere cu situaţia materială precară, ce se prostituau în parcări.

    • Source: http://goo.gl/6vnZ1

  15. Prostitutes and pimps arrested in raids in Bucharest and S.A. Ilfov

    • poliţiştii au căutat mai mulţi proxeneţi şi prostituate de lux. Peste zece percheziţii au avut loc în cartierul Rahova din Capitală, dar şi în judeţul Ilfov.

      "Este vorba despre şapte prostituate din Bucureşti şi din Judeţul Giurgiu. Ele au fost racolate de şase proxeneţi, în luna august. Aceste activităţi au fost efectuate în sectorul 5", a declarat Christian Ciocan, purtător de cuvânt al Poliţiei Capitalei.

      Proxeneţii îşi racolau clienţii prin intermediul internetului. Întâlnirile dintre aceştia şi prostituate aveau loc la hoteluri de lux din Bucureşti. Tarifele practicate variau între 150 şi 200 de euro pe oră. Fetele primeau mai puţin de jumătate din bani. Printre cei şase proxeneţi cercetaţi se află şi un subofiţer al armatei române. De asemenea patru dintre aceştia erau soţ şi soţie. Una dintre femei se prostitua şi ea atunci când toate cele 12 fete erau ocupate.

      Toţi proxeneţii şi prostituatele vorbeau foarte bine limba engleză. Fetele purtau "nume de scenă", aveau între 19 şi 26 de ani şi lucrau în domeniu de mai mulţi ani.

    • Source: http://goo.gl/kVSeB
  16. Romanian pimps and prostitutes fight war against local transvestites in Paris
    • Prostituatele si proxenetii din Romania isi disputa teritorii in apropierea Parisului cu travestitii sud-americani. Miercuri s-a lasat cu varsare de sange: un travestit ecuadorian a ajuns la spital cu o mana rupta, plin de taieturi si vanatai, dupa ce a fost batut de romani.Vanzatorii de sex romani spun ca au fost indreptatiti sa-l ia la bataie pe sud-american, pentru ca el le-a incalcat teritoriul - o parcare din padurea Senart, aflata in imediata vecinatate a unei autostrazi. Prostituatele si proxenetii romani spun ca au impartit dintotdeauna zona respectiva cu cativa travestiti, s-au inteles si asupra unui program, dar de o luna incoace situatia s-a schimbat. S-a umplut padurea de travestiti ecuadoreni, dupa ce a fost inchis un drum pe care isi faceau veacul. Romanii n-au mai suportat concurenta si au actionat. Asa se face ca miercuri dupa-amiaza doi proxeneti si doua prostituate, insotiti de sofer si paznic, l-au luat la bataie pe travestitul ecuadorian. L-au "fragezit" bine cu batele si l-au crestat cu cutitul. Sud americanul a avut mare noroc pentru ca cineva a anuntat politia si in felul acesta a scapat cu viata. A fost dus de urgenta la spital, iar prostituatele si proxenetii au fost dusi la politie pentru cercetari.
    • Source: http://goo.gl/Y9Z6H
  17. A prostitute client, caught wide open & exposed: “we were only talking”
    • Politistii hunedoreni au luat pe sus mai multe prostituate, surprinse in exercitiul functiunii pe marginea Drumului National 7, in apropiere de Deva. Tinerele, cu varste cuprinse intre 18 si 24 de ani, nu au parut catusi de putin deranjate de actiunea oamenilor in uniforma. Un client de-al lor a parut doar putin deranjat. Tanara prinsa in flagrant are 19 ani si este o mai veche cunostinta a politistilor. Ea a fost amendata pana acum de cel putin zece ori si datoreaza statului 5.000 de lei. Atat ea, cat si colegele sale au primit o noua amenda, in valoare de 500 de lei si s-au ales cu dosar penal pentru prostitutie.
  18. Husband and wife pimping 14 and 15 y.o. prostitutes

    • Un adevarat bordel au dezvoltat in propria lor casa, doi soti din Constanta, care sunt acuzati acum de proxenetism. Au fost prinsi in flagrant chiar in timp ce incercau sa plaseze doua fete minore unor turisti de pe litoral. Clienti erau racolati prin intermediul unor anunturi din ziare sau de pe internet, dar un politist sub acoperire a descoperit toata afacerea.

    • Cei doi soti, in varsta de 20 si 27 de ani, erau urmariti de mult timp de politisti. Anchetatorii aveau informatii ca cei doi racolau clienti pentru doua prostituate minore, in varsta de 14 si 15 ani. Pentru fiecare client, cereau 800 de lei si isi si puneau si locuintele la dispozitie. Cei doi soti detin un apartament in Constanta, dar si unul in Capitala. In urma descinderilor facute de politisti, in casa celor doi au fost descoperite si documentele de identitate ale minorelor. Anchetatorii sustin ca tinerele au fost cumparate de la alti proxeneti din Neamt, care sunt si ei cercetati in acest caz. Cei doi soti au fost retinuti deocamdata si urmeaza ca procurorii sa decida daca le vor solicita magistratilor si mandate de arestare pentru ei.

  19. High-end prostitution: bed-time stories

    • C. M., persoană majoră, a fost recrutată de inculpatul Costan Relu Cornel în timpul participării la un concurs de miss organizat în cadrul galei „Seara devoratorilor de modă”, în luna iunie 2007, unde victima a câştigat locul I. Inculpatul a profitat de instabilitatea ei emoţională -  se despărţise de un bărbat cu care ar fi trebuit să se căsătorească, relaţie ce durase doi ani – şi a convins-o să întreţină cu el acte sexuale. A primit ca premiu o şedinţă foto în Austria, o minciună aşa cum avea să realizeze abia când a fost cazată în clubul Babylon (întrucât nu caracterizează şedinţă foto acele fotografii ce i-au fost făcute de inculpatul Tămârjan Ion Valeriu). În Viena a ajuns împreună cu inculpatul Tămârjan Ion Valeriu, cu autoturismul său, alături de alte trei modele din agenţia acestuia: Iancu Mihaela (minoră atunci), O.M. A. şi G.I.. care i-au spus că mergeau şi ele la o şedinţă foto (O. M. A. i-a arătat chiar un book foto). Inculpatul Costan Relu Cornel a întrebat-o în club (unde ajunsese înaintea lor călătorind cu avionul), dacă era de acord să practice prostituţia în acel stabiliment (despre care aflase mai multe date de la o tânără cu care se cunoştea O. M. A.) iar ea a acceptat – cu un singur bărbat, o singură noapte, după care a preferat să se întoarcă în ţară împreună cu cei doi inculpaţi. Inculpatul Costan Relu Cornel i-a pretins atunci un parfum sau alt bun ca dar manual/cadou pentru că o plimbase la Viena.
    • L.G. primise numărul de telefon al inculpatului Tămârjan Ion Valeriu de la o prietenă căreia  ceruse să o ajute să câştige bani  pentru a-şi ajuta părinţii aflaţi atunci într-o situaţie financiară grea. L-a cunoscut pe inculpatul Costan Relu Cornel abia când a ajuns în Clubul Babylon. Cei care i-au explicat ce trebuia să facă acolo au fost inculpatul Tămârjan Ion Valeriu şi S. A. La întoarcerea în ţară inculpatul Costan Relu Cornel i-a propus martorei C. M. să plece în vacanţă în Malaga (Spania), cadoul lui pentru ziua ei de naştere, propunere pe care victima a acceptat-o evident. Exista însă o condiţie, cea a întâlnirii acolo cu un prieten al său, martorul Trandafir Cătălin, cu care trebuia (eventual) să întreţină acte sexuale.
    • În timpul şederii la Babylon din luna septembrie 2007 inculpatul le-a minţit pe Ţ.M. N. şi S. I. A. că acele contracte redactate în limba germană/engleză pe care le semnaseră (probabil contracte de exclusivitate pentru emisiunea Midnight Hot difuzată de Fashion TV) le obligau să practice prostituţia în club, ceea ce au şi făcut timp de o săptămână cât inculpatul a fost plecat înapoi în România. Ţ. M. N. întreţinuse acte sexuale cu inculpatul înainte de plecarea în Austria. Se stabilise deja o relaţie de autoritate între inculpat şi victimă, atâta timp cât inculpatul şi-a permis să o pălmuiască pentru că-l minţise odată că rămăsese peste noapte la prietena ei G. A. M., în timp ce, de fapt, se dusese acasă la prietenul său din acea perioadă.
      Lipsa actelor de identitate rămase la reprezentanţii clubului odată cu întoarcerea inculpatului în ţară, plecarea acestuia, necunoaşterea limbii germane, alături de acea instabilitate emoţională proprie vârstei, au fost factorii care au împins-o să accepte acte sexuale plătite cu clienţii Clubului Babylon. A lucrat în club până în  luna august 2008 întrucât a crezut că acel contract semnat cu clubul impunea anumite obligaţii.
      Inculpatul făcea deseori afirmaţii  că ar fi compromise dacă părinţii sau iubiţii lor ar fi aflat ce făceau sau făcuseră în Austria. Când s-a întors să le ia, inculpatul a venit însoţit de S. R. şi D. M., două victime încă minore atunci. Le-a spus atunci că acele contracte semnate le obligau să continue să lucreze în clubul Babylon, cauza revenirii victimei S. I. A. în luna ianuarie 2008.
    • D. S. I, ajunsă în Clubul Babylon la propunerea inculpatului Costan Relu Cornel pentru a participa la o şedinţă foto, s-a speriat atunci când a realizat că era vorba de un bordel de lux. A. R. A. a fost cea care a liniştit-o, spunându-i că era opţiunea ei dacă vroia să rămână acolo sau să plece. S-a hotărât să practice prostituţia în club, atunci când a constatat că fetele care lucrau deja acolo câştigau sume importante de bani, ba chiar primeau cadouri de la clienţi. Trecea printr-o perioadă mai grea, atât din punct de vedere emoţional – tatăl decedat, mama bolnavă de cancer – cât şi materială. A întreţinut acte sexuale cu ambii inculpaţi, fie pentru a putea lucra în club (cazul inculpatului Costan Relu Cornel), fie pentru a i se înlesni întreţinerea de acte sexuale plătite cu diferiţi bărbaţi, în România (cazul inculpatului Tămârjan Ion Valeriu).
    • C. M. E. a ajuns să lucreze în Clubul Babylon în iarna anului 2007. Participase la câteva evenimente organizate de Agenţia Star Models, iar inculpatul care îi ştia situaţia materială şi familială destul de grea, îi propusese să lucreze în club, locul în care putea câştiga destui bani, dacă accepta să întreţină acte sexuale cu clienţii. A plecat atunci împreună cu inculpatul, cu D. M., S. D. M. (deşi această victimă vorbeşte de prima sa plecare la Viena în luna martie 2008) şi N. – fostă S – A..
    • S. D. M. fost recrutată tot prin înşelăciune – invitaţia de a participa la o şedinţă foto în Viena pentru un book. O indică pe M.M. ca una dintre cele două fete care i-au însoţit atunci (într-o perioadă în care, ne repetăm, victima era încă minoră întrucât a împlinit 18 ani abia în luna aprilie anul curent). S-a certat cu inculpatul atunci când a realizat că imobilul în care le cazase era de fapt un bordel de lux. A reuşit să-l determine pe acesta să recunoască că preferase să nu le spună nimic până nu ajungeau în club, tocmai pentru a putea afla direct condiţiile, concrete de acolo, pentru că altfel ar fi refuzat să-l însoţească. Pentru ea, suma de 200 de euro pe care a primit-o pentru primul act sexual întreţinut în Clubul Babylon a însemnat foarte mult. Provine şi ea dintr-o familie cu o situaţie materială grea, iar mama sa are probleme medicale. S-a sfătuit cu S. A. care era deja în club, atunci când a luat decizia de a lucra acolo.
    • M. C., D. – fostă M.- C. şi P. L. sunt victimele recrutate de inculpatul Tămârjan Ion Valeriu, ajutat şi de învinuitul Voicu Alexandru Gabriel, în timpul participării lor la concursul Miss Academy 2008. Victimele au câştigat o excursie la Viena pentru o şedinţă foto unde au plecat chiar în ziua următoare finalei concursului.
      Odată ce le-a cazat în club, inculpatul a convins-o să lucreze acolo pe cea mai vulnerabilă dintre ele, pe Dragomir – fostă M.– C., despre care ştia că avea mama bolnavă, avea nevoie de bani pentru o operaţie. Prin intermediul ei şi a lui Bretterklieber Peter a încercat  să le determine şi pe celelalte să lucreze în club.
      Efectul dorit a fost atins în cazul acestor  victime mai târziu, după  ce acestea s-au întors în ţară şi au reflectat mai mult asupra avantajelor pe care le aducea practicarea prostituţiei în Austria, în cluburile Babylon: câştiguri mari de bani, confidenţialitate, protecţie. Deşi studente, toate victimele provin din familii cu venituri modeste. M. C.şi D., fostă M., C.au făcut atunci fotografii incluse ulterior în catalogul Clubului Babylon pentru anul 2009, şedinţe foto, generos plătite de Bretterklieber Peter, tocmai pentru a determina luarea unei decizii favorabile lor.
    • Şi C.M. A. este una din participantele la concursul Miss Academy 2008 pe care inculpatul Tămârjan Ion Valeriu a indus-o în eroare în perioada aprilie - mai 2008, pe care a minţit-o că a câştigat o şedinţă foto la Viena, ca urmare a participării în concursul de miss. Au plecat împreună cu alte două modele din agenţia inculpatului, martorele Ţ. M. N. şi C. C. Inculpatul ştia că nu avea o situaţie materială bună, că erau întreţinute doar de mamă, ea şi sora sa, avea de plătit taxe şi chirii pentru a-şi putea continua studiile. A realizat ce se întâmpla la Babylon în realitate, abia după şedinţa  foto ţinută în penthouse. Treptat, atât  inculpatul cât şi celelalte două fete au început să-i dea detalii, dar nu a luat atunci o decizie, ci mai târziu după ce s-a întors în ţară, când l-a sunat pe inculpat să-i confirme că vrea să lucreze în club. Inculpatul a fost cel care a dus-o în club, după luarea deciziei, cu autoturismul său cu care a călătorit şi O. M. A.
    • Source: http://goo.gl/184bw
  20. Elena Udrea, Minister of Tourism & Development, declared recently that she is against legalizing prostitution stating that the “state” should offer these women a chance for a different life
    • Udrea a fost întrebată dacă este sau nu de acord cu legalizarea prostituţiei. Ea a spus că poate nu ar trebui să răspundă, dar că va face acest lucru, totuşi, pentru că îşi asumă ceea ce crede.
    • "Fără să fiu o feministă, consider că femeile au nevoie de mai mult respect. N-aş legifera prostituţia", a spus Udrea la videochat-ul ziarului "Gândul" . Ea a menţionat că statul ar trebui să facă ceva pentru ca femeile să nu ajungă în situaţia de a-şi "vinde trupul". Udrea a menţionat că ar trebui ca statul să facă demersuri pentru ca "aceste femei" să aibă şansa de a-şi câştiga "altfel traiul". Ea a concluzionat spunând că nu este pentru legalizarea prostituţiei. Răspunzând altei întrebări, Udrea a spus că deocamdată nu intenţionează să facă copii.
    • Source: http://goo.gl/nkusa http://goo.gl/Wq2ZJ

 

No comments:

Post a Comment

Thank you for commenting and rest assured that any and all comments are welcome, whether positive or negative, constructive or distructive. Unfortunately, if you comment in this view I might not know about - please use the regular (Desktop) view.
I am using Disqus for commenting, but Blogger is not showing it so your comments may end up not being displayed - tell Google about it!