Wednesday, January 28, 2009

Severake & Merţanca: epic poem or lyrical ballad?

Lumea antica si tainica e plina de povesti de dragoste pline de umbre si miesme folcorice. Simpla rostire a numelor portagonistilor iti increteste pielea, precum izul unei calatorii la Maciu’ Piciu’: Troilus si Cresida, Tristan si Isolda, Cleopatra si-ala fleţu’. Si iata ca, de undeva din Evul Mediu Timpuriu, Puttycat a dezgropat 2 morţi: Severake si Merţanca, sau cum i-a innobilat ea cu mult drag si respect, Severus si Mercedesa.

E-o poveste groasa si ceţoasa, de demult, cand bunica iarna isi impletea salba de fulgi de nea si tacere alba. Sau poate ca n-avea a face cu iarna, ci numai sufletele celor doi protagonisti erau bocna si-albite inainte de vreme. Si de fapt, cui ii pasa? Ei se ubeau, sau macar unul dintre ei asa credea.Love Struck

Vom incerca insa sa dezlegam misterul iernatec pe baza povestii expuse de puttycat, la care vom adauga pe ici pe colo propriile noastre speculatii. De ce mister? Pentru ca atat la prima, cat si la urmatoarele 2-3 vederi, cele doua povesti prezentate de puttycat par a fi complet contradictorii.

EPISODUL I: Ce frumhos iereai, musteţat, ca-n vis, ai luptat la Pleazna…

Bancul din copilarie se termina c-o-njuratura. Drumul lu’ putty se termina cu cafteala unei mame si-un cer indurerat.

Episodul II: Da-mi la mu** si poate-ţi dau respect, sau invers…

…unde aflam despre ticalosia propriului tata, care-si batea cu nemernicie fetita, aflata probabil sub tutela sa si sub varsta majoratului.

Si iata aici un red flag major, despre care-au scris si altii dar pe care Severake l-a ignorat, zice el. Si anume, ca cei care-s prea porniti pe unul sau ambii parinti sunt de evitat. Se spune ca e bine sa cunosti mama unei femei care-ti place, ca sa vizualizezi cum o sa fie ea dupa maritis. In mod similar, o fumeie care in permanenţa il menţioneaza pe ta-su si luptele cu el s-ar putea sa-ncerce sa recreeze aceasta relaţie cu fiecare barbat, incepand cu certuri si terminand cu batai. Desigur, nici vorba sa sugerez ca Merţanca ar fi exact ca persoana probabil fantasmagorica prezentata de puttycat, dar asta balmajea Severake.

Episodul III: Chinurili prin care-am trecut si cat de greţos a fost totul dar mi-am dat seama abia acum cand a devenit clar ca el chiar nu ma vrea

N-as putea sa explic de ce i-a sarit atat de tare mustaru’ lu’ Severake atunci cand a citit acest articol. Probabil ca nici el nu stie. Dar l-am vazut calarind covorul ca un leu in cusca, taraind palosul dupa sine si lasand o dara de sange nerazbunat in urma, ca un porc injunghiat sau o fumeie la fiecare 28 de zile.

Probabil prima problema este ca identitatea sa ascunsa a fost inca o data expusa presei. Persoana cu un adanc instinct de privacy, individu’ asta nu scrie despre altii decat dupa ce le-a cerut voie si-si pastreaza anonimatul cu sfintenie relativa. Si de cate ori se regaseste in injuraturile dar mai ales amintirile altora, nu-i pica bine. I-a explicat Merţanei mai pe larg de ce, dar aceasta din urma sufera de accese de exhibiţionism / gangbang emoţional combinate cu ceea ce pare a fi o criza acuta de inspiraţie. Plus ca probabil, ce-i pasa ei ce crede sau vrea Severake, el nu-i decat un fost, care n-a inteles sclipirea de geniu din ochii Merţanei, confundand-o, ca toti ceilalalti fraieri, cu o nebunie crunta.

Continuarea: Iosif Sever Georgica, omul real si-adevarat

Surse
  1. fuck me tender, hit me sweet, never let me go
  2. Despre Mercedesa, Severus şi dragostea lor ca-n filme proaste
  3. wikipedia: Severus

No comments:

Post a Comment

Thank you for commenting and rest assured that any and all comments are welcome, whether positive or negative, constructive or distructive. Unfortunately, if you comment in this view I might not know about - please use the regular (Desktop) view.
I am using Disqus for commenting, but Blogger is not showing it so your comments may end up not being displayed - tell Google about it!