Saturday, February 26, 2011

Lorena Lupu nu stie II - dialogul

Cum ziceam, i-am comentat intr-un articol sterilizarea maidanezilor, scriind ca-i “un apel tembel”. Ea-mi raspunde cu “nu apelul e tembel ci receptorul”.

Mai departe,

Lorena-Lupu-ponderingIar asta cu “comunitarii stradali trebuie ucişi, fără vreun criteriu legat de starea lor de sănătate, reintegrarea într-un circuit de adopţii, etc.) îmi spune ceva şi despre caracterul tău. Hai să o omorâm şi pe mama ta laolaltă cu ei, că tot e pensionară şi parazitează aiurea bugetul, ce zici?  (“javrăăă”, o să urli tu. “de ce? dacă tot militezi pentru stârpirea fiinţelor inutile, măcar să-i stârpim pe toţi, nu?”) (..)

Concluzie: nu vrei jigniri? Măsoară-ţi afirmaţiile. Asta nu e o postare în glumă şi nu admit să faci miştouri de subiecte care mă dor. Aşa cum nici tu n-ai admite să fac eu pipi pe mormântul unui membru de familie al tău şi să zic că a fost o glumă.

20110227-000-screencapEu incerc un raspuns care sa ne mentina pe o platforma rationala:

Cat despre maica-mea, facut pipi pe mormantul rudelor mele, etc poate-ar trebui sa ma atinga, dar eu nu pun mare pret pe morminte. Nici macar nu-mi doresc inmormantare, vreau sa fiu incinerat sau whatevah. Chiar nu-mi pasa. Mai mult decat atat, de ce mi-ar pasa daca ai face TU pipi pe mormantul vreunei rude mai mult decat vreo catea bezmetica? Ai tu un pipi mai otravit decat catelele, cauzandu-mi mortii sa moara mai tare? Tocmai, ca prin lichidarea cat mai rapida a comunitarilor s-ar reduce sansele ca vreo catea – de orice sorginte – sa se pise pe oricare mormant – al rudelor mele sau alor tale.

Imi pasa insa ca orasele romanesti un grup masiv de femele tembele intervin in deratizare si nu lasa hingherii sa-si faca treaba. E timpul sa nu mai gandim cu pasarica cinabru, sau, vorba lui Iliescu, sa gandim si cu capul, nu numai cu inima. Si vorbesc de capul cerebral, nu altceva. Desi.. in fine, nu vreau sa starnesc iar invidii :*

Cert este ca-i foarte dificil pentru cineva sa te iubeasca, dar cu cat e mai dificil, cu atat eu te iubesc mai tare. Nu numai in gura, ci si in general. "din modul în care o discuţi se trag concluzii", si toate-s foarte pozitive si ma bucur sa discutam.

"lumea trage concluzii" – toata, absolut toata, si ne priveste cu ochi de sticla chiar in acest moment

Raspunsul ei vine la fel de tras de par:

Mai departe: e opţiunea ta dacă mergi pe varianta masacrării animalelor. Ne-ai mai zis-o, asta îţi doreşti. Ţi se fâlfâie că sunt nişte făpturi vii, care nu au nici o vină pentru lipsa de responsabilitate a altor fiinţe cam de teapa ta. Bun. Hai să masacrăm toţi pensionarii din familia ta, pentru că în aceste condiţii mie nu îmi convine să contribui la pensia lor. Şi copiii, pentru că dacă vor creşte tot inşi egoişti ca tine, mie nu-i convine să-mi ia statul bani pentru alocaţia şi educaţia lor.

Eu ii replic, pe larg, cu ultima replica:

Chestia cu chinina este o analogie prost facuta. Chinina este analoaga ecarisajului (sau “deratizarii”, daca te simti bine sa explici ironii si mai vrei inca o oportunitate), in aceea ca _rezolva_ o problema. Sterilizarea este echivalenta unei frectii la picior de lemn, in aceea ca ofera celei care o face oportunitate de a se simti bine facand un gest absoult inutil si ia resurse + mindshare de la ceva care chiar rezolva problema: ecarisaj / eutanasiere / chinina.

Comparatia cu familia mea (si-n general cu oamenii) este iarasi o dovada de o problema cu argumentarea – si am ales aceste cuvinte fiindca incerc sa nu te insult. Motivul pentru care animalele vagaboande trebuie sa dispara de pe strazi este ca oameni si copii mor din pricina lor, ucisi sau muscati de ele. O societate dominata de oameni rationali (si nu de catele bezmetice) pune un pret mai mare pe viata oamenilor si a copiilor acestora decat pe viata unor animale fara stapan. Sigur ca asociatii de mamifere lacrimale pot sa se ocupe de sterilizari (chit ca si acele putine animale sterilizate sunt deseori sterilizate prost si continua sa puiasca), dar asta nu-i un substitut pentru eutanasiere, iar astfel de actiuni nu trebuie sa beneficieze de fonduri publice. Personal cred totusi ca toti – ca societate – am avea mai mult de castigat daca asociatiile respective ar oferi showuri erotice in loc de sterilizari si am lasa expertii chinezi sa se ocupe de eutanasieri. Te-ai uitat care sunt primele definitii pentru “ecarisaj”? Iti spune eu: intrebuintari practice, pragmatice, fara fumuri isterice.

Nu in ultimul rand, nu stiu daca tu intelegi asta, dar modul complet defectuos in care argumentezi garanteaza ca nu reusesti sa convingi pe cei care considera ca sterilizarea este pierdere de timp. Indeed, you are preaching to the converted.

Raman convins ca in cateva zile vom face dragoste in fata focului, dupa o serata de teatru si poezie, lungiti pe ceva moale, matasos (hint: http://www.youtube.com/watch?v=L-5bT7Xufv8 )

Cum e de asteptat, continua cu ad hominem intr-o analogie ce pune semnul egalitatii intre oameni si animale:

În măsura în care şi familia ta este la fel de indiferentă la suferinţele altor fiinţe precum eşti tu, ce vă face superiori câinilor vagabonzi? Nimic. Şi ei luptă pentru supravieţuire ignorând nevoile altor fiinţe, şi voi la fel. Tu nu eşti de acord să contribui la îngrijirea animalelor fără stăpân, eu nu sunt de acord să contribui la pensiile / CAS-urile / alocaţiile voastre. Nu am de ce să pun preţ mai mare pe viaţa voastră decât pe a altor mamifere, pentru că nu sunteţi cu nimic mai buni.

In alt thread se nascuse o apologie penibila a “sanctiunilor”. E o idee noua, diferita, si incerc sa-i explic de ce-i complet nefunctionala:

sanctiunile – alta idee creata. cum ii prinzi pe acesti oameni, prin “denunt”? cum demonstrezi ca e chiar asa? cum te asiguri ca se pot disculpa daca au fost invinovatiti pe nedrept?

Raspunsul ei?

Tu ce mai comentezi la topicul ăsta? Ne-ai expus punctul tău de vedere (masacrarea), am înţeles ce era de înţeles, gata. Nu mai ai nimic nou de zis, plimb-o.

Pe scurt, Lorena nu pricepe pilda cu “sarea in bucate”, preferand sa boceasca sub drobul de sare ca o pizda proasta. Daca am timp si chef, explic mai tarziu ce si cum.

Sources / More info: yt-puli-cot, ll-catea

No comments:

Post a Comment

Thank you for commenting and rest assured that any and all comments are welcome, whether positive or negative, constructive or distructive. Unfortunately, if you comment in this view I might not know about - please use the regular (Desktop) view.
I am using Disqus for commenting, but Blogger is not showing it so your comments may end up not being displayed - tell Google about it!